AniVital Cani Agil 520g/225 tbl.

Dodatak hrani za pse kao zaštita tkiva, hrskavica i zglobova

77,10 

SKU: 4002633523945

Dodatak hrani za pse kao zaštita tkiva, hrskavica i zglobova

PAKIRANJE BOČICA 520g/225 tbl

Kategorija: Ljekoviti dodaci prehrani

Dostupno uz narudžbu

Dostupno: 0

Brand: Anivital

Opis

Anivital Cani Agil

Pomozite svom psu

AniVitalje linija proizvoda koja uključuje CaniAgil®, preparat koji pomaže u prevenciji i liječenju poremećaja mišićno-koštanog sustava, olakšava kretanje i pravilan razvoj kostiju, zglobova i tetiva, koji psi rado uzimaju kao poslasticu.

CaniAgil® nadopunjuje prehranu psa prirodnim hranjivim tvarima, kao i GAG-glikozaminoglikanima, prisutnima u novozelandskim dagnjama Perna canaliculus, te nezasićenim masnim kiselinama omega-3, poznatim po svojim ljekovitim svojstvima i podršci funkciji tkiva, hrskavica i tetiva.

CaniAgil® je namijenjen psima:

  • u fazi rasta, posebno velikih pasmina
  • svim pasminama s znakovima poremećaja mišićno-koštanog sustava (dizplazija, atrofija, ozljede)
  • sportskim i službenim psima izloženim fizičkom naporu
  • starijim psima, kao regenerator kostiju i zglobova
  • Poremećaji tetiva i kostiju
  • Kada vaš pas postane manje pokretan i gubi interes za igru…

…to bi trebalo privući vašu pažnju, bez obzira na dob psa. Nijedan pas neće bez razloga odustati od prirodne želje za šetnjom i igrom. Često su problemi s tetivama i zglobovima (npr. upalna stanja) i bol uzrok takvog ponašanja. Najviše su izloženi riziku psi velikih pasmina, ali i mali psi mogu patiti od poremećaja mišićno-koštanog sustava.

Ozljede zdravog mišićno-koštanog sustava mogu biti uzrokovane i: ozljedama, prijelomima, prekomjernom težinom, preopterećenjem treningom uz bicikl posebno u mladoj dobi, kao i postojećim poremećajima poput displazije kostiju i zglobova, deformiteta (HD; OCD) itd. U svakom od ovih slučajeva dolazi do oslabljenog rada mišića i tetiva, pa čak i njihovog atrofiranja ili kidanja. Rezultat takvog stanja je degeneracija hrskavica kostiju i upalni proces u vrećicama zglobova s naknadnim nedostatkom stvaranja sinovijalne tekućine.

Poremećaji tetiva i kostiju

Simptomi upale su: bol, groznica, oticanje, crvenilo i okolnih tkiva. To su karakteristični simptomi koji također potiču procese samoliječenja tkiva obuhvaćenih bolešću. Nažalost, upalni proces također uzrokuje povećanu proizvodnju proteinskih kinaza – enzima koji djeluju destruktivno na hrskavicu (uključujući kolagenska vlakna, proteoglikane). To rezultira gubitkom gustoće i elastičnosti hrskavice i elastičnog tkiva, što rezultira smanjenom otpornošću na opterećenja i prelaskom procesa akutne upale u kroničnu (artroza).

Nekoliko načina smanjenja rizika od nastanka poremećaja tetiva i kostiju:

  • održavajte optimalnu težinu psa (psi s prekomjernom težinom češće su izloženi poremećajima mišićno-koštanog sustava od pasa s manjom tjelesnom težinom – (Kealy et al. 2000)
  • ograničite energetsku vrijednost hrane tijekom razdoblja rasta psa, posebno kod pasa velikih pasmina, kako se ne bi prebrzo razvijao.
  • provodite redoviti, umjereni trening, psi trebaju kretanje!
  • dodajte prehrani, ako je potrebno, dodatak preparata koji podržavaju razvoj hrskavica, zglobova i tetiva.

 

Aktivne tvari u CaniAgil®

CaniAgil® tablete podržavaju razvoj tkiva, hrskavica i tetiva zahvaljujući prisutnosti aktivnih sastojaka. Smrznuti i sušeni ekstrakt novozelandske dagnje – Perna canaliculus

(sastojci: 15 % ekstrakt – u terapijskoj dozi 0,6 g na 10 kg tjelesne težine psa).

Novozelandska dagnja (Perna canaliculus) sadrži prirodni kompleks aktivnih tvari u obliku glukozamina (GAG), specifičnih omega-3 nezasićenih masnih kiselina (eikozatetraenoična ETA 20:4 ω3), aminokiselina koje su osnovni građevni elementi za hrskavice, mikroelemenata (cink, bakar, mangan) i prirodnih antioksidansa. Dokazano je da u prirodnim uvjetima primijenjena doza od 0,45 g na 10 kg tjelesne težine psa, kod trajnog upalnog procesa zglobova (artroza) bila dovoljna za postizanje pozitivnih učinaka u uklanjanju simptoma artroze (Bierer & Bui, 2002). Nakon primjene Perna canaliculus -> Aktivne tvari u CaniAgil® >10< naliculus smanjivao se bol, ukočenost ligamenata i ubrzava

Dodatne informacije

Težina0,520 kg
Dimenzije,520225 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “AniVital Cani Agil 520g/225 tbl.”